Tuesday, June 30, 2009

khas utk tatapan haji aza...jgn marah huh..

tak sangka yang pak haji waktu kecik kememeh(kuat nangis)hahaahah

aza n pak anjang lagi...

aza lagi.....


gambar ni aza kat umah pak anjang kat batu 5(kat bilik dpn mak anjang)




siapakah gadis bertopi nie??

bagi sedara2 dan kaum kerabat mat tuyu mesti kenal sgt dengan gadis bertopi ni kan..hahahah..die nilah penyelamat abg atip,abg yust dari kena belasah dgn tok abah...
ni lah kak noli..hahaha(mesti kak noli xda gambar ni kan..)

zaman kecil kami...shena,maria dan adek...

gambau ni di ambil kat tanjung..dari kiri maria, ayah, shena dan wan (kamilah geng2 bdk nakal kg parit mohamad, wan lah ketua bdk nakal tu..)

cuba teka sape ni?ni syera aka adek..masa umur ni die mmg kuat mengejek orang..

heeeheheheh..shena dan maria..masa umur ni shena selalu kena bisol..


bergambar di dpn keta merah ayah..byk kenangan dgn keta ni tau...



kami mmg sama tapi x serupa..apa saja yang kami pakai mmg kena sama..gambar ni sempena sambutan hari lahir maria yang ke 5 sebelum tadika..




yang pasti semua kenal die ni..syera aka adek...






Thursday, June 25, 2009

malam sambutan hari lahir yasmin nabiha n yasmin nabila serta marhaban kat umah pak cik..

marhaban time..dari kiri zairul(konon amikgambau lah), baby anak kak ula, abg awang, ayah aka pak anjang, pak andak, boboy pak al n boy..budak yang pakai bju melayu tu x kenal anak sape lah..

anak2 dara dari keturunan mat tuyu tapi kak hajar dah jadi mak dara dah..
dari kiri mak unggal(mak dara gak),yana, yan, maria, sarah n kak hajar..

ish..mcm ne budak pu3 ni leh sesat dalam blog ni..haahhaa..
die nilah pu3 kesayangan tok anjang.


dua beradik yang x berapa nak sama muka nya...


Wednesday, June 24, 2009

jgn plak terkezut tgk gambau ni..hahahahha




jgn plak korang terkezut tgk gambau2 ni..hahaah..belom nak kawen lagi tapi jadi model pakaian pengantin jer utk kelas fotografi kat tempat keja lah...hahaahahah


di sini kerjaya ku bermula...


bersama dengan big boss baju batik wana biru n 2nd boss baju batik wana biru laut..dimana kah maria berada..cari tau...hahahahaha

khas buat tatapan pak ajak n famili...

pak jak malu2 nak tuip lilin..padahal dalam ati nak sgt tiup
coz dah lama x dapat tiup lilin tu..

kek khas buat pak ajak n endek masa besday 2 masa thn 2007..











seruisnye makan...x ingat org sebelah ke uncle nash..hahahaah












Tuesday, June 23, 2009

selamat hari bapa khas buat ayahku Amir Hamzah Bin Hj Mohamed..


khas buat ayahku Amir Hamzah Bin Mohamed, selamat hari bapa...x terlewat rasanya nak wish dalam blog ni even dah 2 ari berlalu tapi yang pasti ucapan hari bapa dah di sms kan..huhuhuhu..semoga dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik dan sentiasa dimurahkan rezeki..maria sayang ayah..
ucapan selamat hari bapa pada semua bapa2 dalam keluarga mat tuyu k..especially to pak jak,pokde,pak al,pak su,pak cik,pak andak,pak ngah dan pada semua sedara ku yang telah bergelar bapa...

wanita-wanita dalam hati pak anjang aka ameer dio..


inilah wanita dan gadis2 dalam ati pak anjang...wanita paling disayangi mestilah mak kami nor anani bt abd aziz aka mak anjang yang pakai tudung itam tu..xkan x kenal plak...
gadis2 dalam ati pak anjang plak dah tentu2 anak2 beliau...dari kanan syeera aka adek, pastu yang paling rendah kak shena n yang kiri sekali dah tentu2 lah aku, maria aka ebab....
(kami mcm adik beradik kan..?)

sepanjang sambutan ulang tahun hari lahir pak jak dgn endek..2007











gambau2 ini khas utk tatapan pak jak n famili kat bintulu sana...gambau semasa sambutan ulang tahun pak jak n endek 2 thn lepas sebelum famili pak jak berangkat pindah ke bintulu...





wat tatapan endek n shaheeda...

ni gambau mak n ayah waktu kena beratur nak masuk dewan uitm masa kak shena nak konvo...huhuhu

kejayaan kami anak2 pak anjang n mak anjang...




ini lah kejyaan kami bertiga..shena dah pun mendapat segulung ijazah sarjana muda sains sukan uitm....maria pula sedang mengikuti pengajian ijazah sarjana muda pengurusan sukan dengan kepujian..manakala adik bongsu kami masih lagi belajar di form 4 n bakal mengikut jejak kakaknya..insyallah...(adek tgh action pakai jubah shena masa konvo dulu...hehehe..amik berkat kot..)


look green....huhuhuhu


siapakah 2 wanita ini..?
yang tersenyum simpul sebelah kiri tu dah tentu lah mak kesayanganku Nor Anani aka mak anjang bersama dgn adik iparnya..sape lagi lau bukan faridah tahir aka mak jak...yang jauh di bintulu...pada mak ajak, we all rindu roti jala mak jak tau...huhuhuhuu...(dah janji nak pakai baju kaler sama ke?)

Monday, June 22, 2009

kami lah anak2 dara ameer dio...


inilah anak2 dara en amir n pn anani..dari kiri syeera aka adek, pastu shena aka shena gak lah.. n last sekali mari aka ebab...huhuhuhu...

cucu kesayangan pak anjang n mak anjang...

inilah cucu kesayangan mak n ayah...jasmin nabila..cute x saya..huhuhu

gadis2 cute dari famili mat 2 u..huhuhu


maria bersama sarah mlm besday yasmin anak abg atip..cute kan kami ni..?hahaah..yang belakang tu yan dengan yana,ngumpa ape ntah..mak al mesti dah ngantok kan..hahaha

sape plak yang tido nie..?

mesti ngantok giler niee..hahaha..tgu mak anjang lah ni x siap2 lagi..hahaahah

anak sape lah nie..???


Wednesday, June 17, 2009

anak2 pak anjang n mak anjang...

hahaahaha..ni semua anak2 pak anjang kecuali yang pakai baju kuning tu...yang baju kuning tu min anak abg atip tapi die dah mcm adik beradik kitaorang sbb dari umur 2 bln mak aku dah jaga die..hahaha..kira adik kami lat die tu...muka min masam je sbb tgh tunggu waktu berbuka..lapar lah tu...hahaha...


ni pic gambar raya 2 thn lepas gak...diorang ni dah deal awal2 nak pakai baju wana hijau sama2 kot..haaha..dari kiri pak ajak(tgh cover perut lah tu..) n wife mak ajak ler..pastu mama aku mak anjang(mak maintain senyum jer..) n her lovely husband ayah aku aka pak anjang(ayah dah xleh nak cover perut dier lah..tapi tetap senyum)..yang duduk tu atok mak aku..hajah ramlah binti hasan aka atok melah...

famili kami...

inilah famili kami...dari kiri Nurr Syaheera Bt Amir Hamzah aka adek, pastu mak kami yang paling terindah di dunia Nor Anani Bt Hj Ab Aziz aka mak anjang, satu2nya jejaka dalam famili ni dah tentu lah ayahku yang paling disayangi Amir Hamzah Bin Mohamaad aka pak anjang aka Ameer Dio, baju biru tu dah tentu lah aku..Nurr Mariana Bt Amir Hamzah dan yang baju kurung merah and insan yang paling kecil dalam famili aku even die anak sulong, Nur Asheena Bt Amir Hamzah..ni gambar raya 2 tahun lepas kat umah atok mak melah bakri...