Wednesday, December 9, 2009

pening kan nak cari baju yang ikut tema majlis pertunangan sheena..



mesti u all semua tgh pening nak pakai baju wana ape kan..tambah2 lagi famili kitaorang dah sarankan pakai baju ikut tema wana gold n silver..jgn pening2 tau..sebenarnya ada je jual baju kurung wana gold kat pasaran kita ni cuma kena rajin lah skit...hehehehe

actually maria tgh rajin nak upload beberapa contoh baju wana gold n silver tu..hope dapat dijadikan panduan pada u all semua lah..

cari jgn x cari plak..










Tuesday, December 8, 2009

saatnya makin tiba..

maaflah kepada semua saudaraku yang buka blog ni tapi x berupdate..bukan malas tapi byk keja lh..lagi2 akhir tahun ni lagilah byk keja nak kena wat..

pejam celik..pejam celik dah dekat rasanya majlis shena kan..hurm..x sabar plak rasanya kami sekuarga nak tunggu saat tu..bukan ape, ni 1st time kami nak adakan majlis tunang..belum penah lagi..nak tunggu maria mungkin awal thn 2011 kot..hahaha..insyallah..ada jodoh, x ke mana kan..

pada saudara2 ku jgn lupa pakaianm ikut tema tau..hahahah..pada yg sesape yg x dapat ikut tema tu, x jadi masalah..kami x marah lau x ikut tema pun..yg penting u all semua dapat attend majlis tu..

anyway..i will inform u all perkembangan terbaru majlis tu k.

pelamin anganku..hehehe

wana dah padan dengan tema sheena ni..heheheh..tapi over lah plaklau majlis tunang nak pakai pelamin kan..hahaha


Wednesday, November 11, 2009

Menghitung Hari...

family kami skang tgh menghitung hari utk menjayakan majlis pertunangan sheena..rasanya mcm dah makin dekat je even waktunya ada lagi sebulan tapi kehangatan majlis tu kami dah terasa..
persiapan demi persiapan telah dilakukan..antaranya barang hantaran, perhiasan umah dah kami beli..cuma xnak posting lagi coz takut x surprise je..
berkaitan dgn menu makanan plak..dgr cite dari mak aka mak anjang, semua juadah ala2 makanan negeri kita lah..negeri johor darul takzim..tapi kita x payah susah2 nak masak coz semua order catering je..
pada anak2 dara @ d'gorgeous punye members dialu2kan utk datang awal lah umah mak anjang..hehehe..ape lagi utk bergosip lah..(just joking)..
pada ahli mat2u yg rasa2 nak datang awal umah mak anjang dan pak anjang bagitau awal2 tau leh kita tempah bilik umah pak anjang..sape cpt die dapat..hahaahaha..
anyway..wat masa ni tu je kot info yg dapat kami sampaikan..lau ada ape2 lagi nnti kami akan bagitau..

Tuesday, November 10, 2009

PENGUMUMAN...!!!!!

PERHATIAN!!!
kepada semua ahli keluarga MAT2U yang disayangi sekalian..!!!
di sini ada sedikit pengumuman yang perlu anda semua kena tau k..
ada desas desus yang mengatakan bahawa majlis pertunangan sheena akan di adakan di Muar sama sekali tidak benar..disini keluarga pak anjang ingin memperbetulkan keadaan dan mengumumkan lokasi, tarikh dan masa pertunangan sheena tersebut..

TARIKH : 26 DISEMBER 2009
MASA : 2.00 PETANG
TEMPAT : NO. 10, JALAN 2/14, TAMAN PUTRA PERDANA 47100 PUCHONG SELANGOR

Tuesday, October 20, 2009

majlis merisik sheena..

Mungkin u all semua dah baca kat blog pak al berkaitan pasal majlis merisik sheena kan..sorilah maria x dapat nak update dulu coz maria xda pada majlis tu..sedih rasanya..gambar pun x dapat nak upload..yang pasti masa majlis tu, pihak lelaki bkn saja sarung cincin tapi siap bagi sepasang baju,tudung dan kain batik utk shena..tapi bkn pada shena je, ayah dgn mak pun dapat jugak..cuma maria dgn adik je xdapat ape2..heheheh..

menurut cite dari tuan punye badan(shena), pihak lelaki bersetuju dgn jmlah wang hantaran yg ayah dgn mak usulkan..x silpa maria RM10,000 mcm tu lah..x kurang n x lebih..berapa dulang tu xleh nak pastikan..yang pasti pihak lelaki serahkan pada pihak pompuan..

sebagai adik kepada bakan tunangan org ni, maria hanya bleh bahgitau tarikh cadangan yang telah dipersetujui oleh kedua2 belah pihak adalah pada hari krismas tahun ni tau..bukan tahun depan or tahun selepasnya..heehehehehe..

tema wana utk majlis tunang tu masih dalam perbincangan tapi yang pasti kami anak beranak telah sebulat suara untuk mengenakan tema GOLD dengan SILVER..tiada halangan kepada ahli keluarga utk pakai gold atau pun silver..tapi yg pasti 2 warna tu jelah..wana lain x leh ekh..hehehehe..

itu saje perkembangan yg bleh diberitahu skang ni..ape2 hal kami akan inform k..pada kak ida tlg war2 kan..hahahaha

Tuesday, October 13, 2009

maaf...

harap maklum kpd semua blogger..blog ni x update sbb maria baru je balik dari kursus start 8-12 hb oct aritu..bukan xnak update tapi mmg xda masa..kena kursus kat dalam utan plak tu..line of coz lah xda..harap maklum..

Friday, October 2, 2009

sumber inspirasi kami..

kepada semua warga mat2u yg datang ke umah kami ni, kami mintak maaf sgt2 sbb maria btol2 bz..skang ni pun tgh kursus..so, x dapat nak update blog ni..tapi 1 gambar yg maria post kan ni adalah mentor kami 3 beradik..mak n ayah..atau dikenali mak anjang dan pak anjang..
kami sayang mak n ayah..muuuuaaaahhhh


Monday, September 28, 2009

keindahan hari raya masih terasa

salam pada semua blogger..
tuan umah mintak maaf sgt2 coz dah lama sgt rasanya x update bolg ni..
tuan umah baru jem masuk keja ari ni...heehhee..cuti panjangkan..
bukan saje2 x nak update lah..cuti yg ada ni spend time dgn family lah..anyway tuan umah akan update info terkini k..

Monday, September 14, 2009

latest information about pak anjang family

AMIR HAMZAH BIN MOHAMED - 6 FEBRUARI 1956
NOR ANANI BINTI HJ AB AZIZ - 31 JANUARI 1962
NUR ASHEENA BINTI AMIR HAMZAH - 3 APRIL 1985
NURR MARIANA BINTI AMIR HAMZAH - 31 OGOS 1986
NURR SYAHEERA BINTI AMIR HAMZAH - 16 OGOS 1993

Thursday, September 10, 2009

tak sabarnyeerr

dah dekat rasanya masa untuk kita semua meraikan hari yang penuh bersejarah..
tak sabar rasanya nak tunggu tarikh tu kan..cepat2lah tiba masa tu untuk kita semua berkumpul beramai2 utk meraikan majlis hari raya tu..tapi jangan lupa tunaikan zakat fitrah tau..

Wednesday, September 2, 2009

good luck pada semua AJK majlis rumah terbuka atok..

Good luck pada semua AJK yang akan menjayakan majlis umah terbuka atok nanti..maria di sini sedia membantu anda semua..pada kak idah, khidmat anda amat diperlukan.insyallah maria akan laksanakan amanat pok su yang kak idah bagitau smlm..hehehe..tungguuu tau..

1 Malaysia 1 MAT2U

mesti semua bloger pelik knp maria upload logo ni kan..sbnarnya maria nak jadikan logo ni sumber inspirasi semua ahli keluarga yg duk mencipta logo mat2u kita tu..
hidup mat2u...

sory to everybody...

sory pada semua bloger2 famili mat2u coz blog ni dah lama x update..bukan saje2 xnak update tapi masa x mengizinkanlah..tambah2 lagi bila dah tukar tempat keja ni..payah skit nak cari peluang buka internet ni..ape2 pun maria tetap support penubuhan persatuan kita tu..

senarai nama ahli keluarga pak anjang

AMIR HAMZAH BIN HAJI MOHAMAD
NOR ANANI BINTI HAJI ABD AZIZ
NUR ASHEENA BINTI AMIR HAMZAH
NURR MARIANA BINTI AMIR HAMZAH
NURR SYAHEERA BINTI AMIR HAMZAH

Tuesday, August 25, 2009

maafkan kami..

kepada semua ahli keluarga yang datang ke blog kami tapi x di update oleh mria ni, maria mintak maaf coz mmg tgh busy sgt2 ni..banyk keja luar lah..pastu meeting je memanjang skang ni..maaflah ekh..nanti bila dah free, maria akan update k...

harap maaf..

Wednesday, August 12, 2009

antara koleksi gamabr sambutan hari lahir..

maria,kak idah,kah sarah n adik..antara gadis2 paling vogue..

bersama dgn pak usu..lum ada lagi anak sedara pompuan yg berani amik gambar mcm ni dgn pak usu..heehee

KAMI.. Shena, maria n syera..


Thursday, August 6, 2009

KAMI BERWAJAH BARU.


Nantikan.......kami......beraksi...Hahaha.

Wednesday, August 5, 2009

under maintenance..

kepada semua saudara maraku..blog pak anjang dalam pembikinan..harap maklum..ada sedikit penambahbaikan..

Thursday, July 30, 2009

hurm...


dress dah wana hijau tapi seksa plak lau pakai..x sesui langsung lah...

sedihnyeerrrrr...


mesti korang mcm pelik kan knp kuar plak sad smiley face kat blog pak anjang ni..sedih lah sbb famili pak ajak x dapat join kita sempena majlis sabtu ni..pak ajak balik lah..huhuhu

masa semakin hampir...

waktu dan masa untuk samabutan hari lahir makin menghapiri kita semua...
xsabar rasanya nak g majlis tu..dah lama juagk lah kan kita x wat sambutan mcm ni..mesti best gilerrr..pada pak ajak n family yang ada kay bintulu, maria akan send kan gambar2 sepanjang sambutan tu nanti..dont wory k..tapi x best famili pak jak xda..huhuhu

pening..pening..nak pakai ape ekh..?


kembali ke zaman dulu??hehehe..tunggu jelah...

Monday, July 27, 2009

penukaran penajaan...


sedia maklum yang maria dapat sponsor dari MAS tapi last minit barang yang nak disponsor iaitu tayar kapal terbang tu meletop plak...so, maria dapat penajaan dari Adidas plak...if nak tau hadiah ape,tgk2 blog kitaorang ekh...huhuhu..menarik tau...

sape yang akan menang pakaian ini...


ini adalah hadiah yang akan dimenangi oleh mereka2 yang berjaya dalam lucky draw nnti..tapi ape yang maria display ni hanya contoh..warna mungkin berbeza skit dari yang sebenar..harap maklum..

penajaan dari Adidas utk lucky draw..


maria telah mendapat penajaan hadiah utk majlis sambutan hari lahir bulan 8 ni dari adidas.sape2 yang bertuah akan dapat hadiah ni..sepasang pakaian sukan tapi size agak rahsia lah..ni bukan adidas padang besaq k tapi made dari singapore k...

Wednesday, July 22, 2009

tuan umah mohon maaf coz dah lama x update page ni..

kepada suadara maraku, ku pohon kemaafan coz x update blog ni dah dekat seminggu gak lah..ni disebabkan kerana tuan umah banyak keja n tuan umah tengah pack2 barang nak pindah lah..huhuhu..mohon maaf

Tuesday, July 14, 2009

konvo kak shena...

mesti korang pelik kan sape jejaka yg berdiri sebelah shena tu kan..dia lah anak bujang famili kitaorng..hehehe..die anak buah mak (anak pak lan polis)..
gambar ni rasa mcm x lengkap je kan..knp ekh??owh,patutlah,xda maria dalam gambar ni..




shena diapit oleh sumber inspirasinya mak dan ayah....



Monday, July 13, 2009

Antara wanita-wanita dalam keluarga mat tuyu

dari kiri adek, mak, mak uda, atok mak n shena kat umah atok mak bakri..

Wednesday, July 8, 2009

teringat kenangan bersamamu...

ni gambar arwah ayh long..sape yg x kenal dgn beliau, pak cik yang paling garang dalam keluarga mat tuyu ni..tapi arwah merupakan pak cik kesayangan ku sbb die lah yang anta ebab,shena n dak wan g sekolah naik vespa tau..seronok sgt...
al-fatihah utk arwah..

Tuesday, July 7, 2009

majlis nikah sape kah nie??

agak2 u all majlis nikah sape ni??ni majlis nikah kak sedara kita kak lin anak arwah ayah long..
majlis ni kat perumahan kompleks jabatan haiwan bakri..
duk dari kiri mak ngah,mak unggal,arwah tok long,kak lin,arwah tok abah,tok melah n mak long gayah..
yang berdiri tu plak dari kiri pak ajak,pak al, pak anjang,pokde,arwah ayah long,pak andak,pak cik n last sekali pak usu...

Friday, July 3, 2009

cuba teka sape nie..?


bekas2 pemain Arsenal era 80 an..

2 penyerang arsenal yang diimport khas dari malaysia...ntah2 tukang kutip
bola je kot kat arsenal...

aksi pemain arsenal ameer dio aka pak anjang...lincah tapi tak berbahaya..hahaha


The Crime Story...!!

budak2 nakal diapit oleh tok mak dgn tok long..

Tuesday, June 30, 2009

khas utk tatapan haji aza...jgn marah huh..

tak sangka yang pak haji waktu kecik kememeh(kuat nangis)hahaahah

aza n pak anjang lagi...

aza lagi.....


gambar ni aza kat umah pak anjang kat batu 5(kat bilik dpn mak anjang)




siapakah gadis bertopi nie??

bagi sedara2 dan kaum kerabat mat tuyu mesti kenal sgt dengan gadis bertopi ni kan..hahahah..die nilah penyelamat abg atip,abg yust dari kena belasah dgn tok abah...
ni lah kak noli..hahaha(mesti kak noli xda gambar ni kan..)

zaman kecil kami...shena,maria dan adek...

gambau ni di ambil kat tanjung..dari kiri maria, ayah, shena dan wan (kamilah geng2 bdk nakal kg parit mohamad, wan lah ketua bdk nakal tu..)

cuba teka sape ni?ni syera aka adek..masa umur ni die mmg kuat mengejek orang..

heeeheheheh..shena dan maria..masa umur ni shena selalu kena bisol..


bergambar di dpn keta merah ayah..byk kenangan dgn keta ni tau...



kami mmg sama tapi x serupa..apa saja yang kami pakai mmg kena sama..gambar ni sempena sambutan hari lahir maria yang ke 5 sebelum tadika..




yang pasti semua kenal die ni..syera aka adek...






Thursday, June 25, 2009

malam sambutan hari lahir yasmin nabiha n yasmin nabila serta marhaban kat umah pak cik..

marhaban time..dari kiri zairul(konon amikgambau lah), baby anak kak ula, abg awang, ayah aka pak anjang, pak andak, boboy pak al n boy..budak yang pakai bju melayu tu x kenal anak sape lah..

anak2 dara dari keturunan mat tuyu tapi kak hajar dah jadi mak dara dah..
dari kiri mak unggal(mak dara gak),yana, yan, maria, sarah n kak hajar..

ish..mcm ne budak pu3 ni leh sesat dalam blog ni..haahhaa..
die nilah pu3 kesayangan tok anjang.


dua beradik yang x berapa nak sama muka nya...


Wednesday, June 24, 2009

jgn plak terkezut tgk gambau ni..hahahahha




jgn plak korang terkezut tgk gambau2 ni..hahaah..belom nak kawen lagi tapi jadi model pakaian pengantin jer utk kelas fotografi kat tempat keja lah...hahaahahah